maanantai 11. heinäkuuta 2011

Sydänmellinen piirakka

Oho, tulipa juustoinen mutta eiköhän se ukolle maistu.
Ansku viettää tänään seurustelu suhteen kolmi vuotis alkamis ajan kohtaa joten päätimme yhdessä leipoa sen kunniaksi suolaisen piirakan joka on aina ollut sulhasen suosikki leivonnainen. Mari ei tule sulhon kanssa yhtään toimeen ja yritti parhaamsa mukaan sapotoida piirakkaa mutta eihän meillä mikään epä onnistu vaikka tässä kuinka yrittäisi. Alku peräinen ohje on vuodelta 2007 mutta siinä oli munia liian vähän! Jokainenhan tietää ettei yksi muna riitä mihinkään. Varsinkaan josson pieni.

Tarvitset:

Pohja:
100 g voita
2 dl vehnä jauhoja
2 rkl vettä
½ tl suolaa

Täyte:
2 dl maitoa
2 dl ruoka kermaa
4 munaa (kanan)
juusto raastetta
muita aineksia oman maun mukaan

Huom! Tämä on suolainen piirakka! Älä siis valitse tähän karkkeja, suklaata tai muita makeita aines osia. Me valittiin tähän kinkkua, paprikaa, kosken Laskija juustoa ja tonni kalaa.

Tässäkin tarvii olla ehdottomasti kaksi ihmistä tekemässä koska hommaa riittää. Toinen voi tehdä taikinan ja toinen hoitaa täytteet. Jos toinen on sulhaselle katkera niin kannattaa vähän katsoa perään että mitä se niiden täytteiden kanssa tekee ettei sinne sujahda nauloja tai muita epä mieluisia yllätyksiä. Taikina tehdään nyppimällä voi ja jauhot ja heittämällä vesi ja suola joukkoon. Sitten isketään taikina vuoka'n pohjalle ja ladotaan täytteet siihen päälle. Maito kerma muna seos kaadetaan lopuksi joukkoon. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia.

Tarjoa rakkaallesi vuosi päivän kunniaksi mutta älä hyvä ihminen kerro että siinä on viha mies ollut avustamassa! Se voi pilata hyvän yllätyksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti