lauantai 16. heinäkuuta 2011

Her kullinen kana vräppi

Siinä se sitten on! Tuttuun tyyliin tungin liikaa täytteitä ja perä päästähän ne lensi sitten pihalle.
No tämä on itse asiassa vähän surullinen tarina. Tässähän kävi nimittäin sillä tavalla että meillä oli ukon kanssa lahja kortti puffettiin ja oltiin jo mahat kurnien menossa syömään kun hoksattiin että puffettihan menee kiinni puolen tunnin päästä. !! Ja kuka haluaa olla paikalla viimesenä kaapimassa niitä liemiä sieltä pohjalta? No ei ainenkaan me, joten muutettiinkin vauhdissa kulku suuntaa ja mentiin minnekäs muuallekaan kuin prismaan tietenkin.

Minun oli tehnyt mieli jo pitemmän aikaa jotain todella epä terveellistä mättö sapuskaa, joten päätettiin sitten syödä kana tortillaa. Tai kana vräppiä. En tiedä mitä on eroa mutta tämä on siis sellainen rulla kenenkä sisällä on kanaa! (Ei kuitenkaan ole kebab rulla jos joku nyt ehti innostua että tuleeko täällä ohjeet sellaiseen. Ei ole tulossa).

Prismasta kannattaa ostaa:

Kana suikaleita (meillä oli ilman mari naadia 700 krammaa)
kurkkua
tomaattia
sipulia
joku hyvä kastike
fetaa juustoa
paprikaa
jotain muuta mitä tekee mieli
tortilla lettuja

Ja sitten voidaankin aloittaa kokkaileminen heti samantien. Jos laitat ukon käristämään kanaa niin kannattaa kertoa sille heti kättelyssä että mari noimattomat kana suikaleet ei sitten ole muuttumassa kullan ruskeiksi missään vaiheessa. Jos siis haluaa kauniin värisiä suikaleita niin kannattaa valita hunaja mari naadi. Mutta varoituksen sana: Hunaja mari noiduissa, 400 kramman kanan filee suikaleissa on keski määrin 350 krammaa mari naadia ja 50 krammaa sitä itse kanaa. Että ei siitä kyllä nälkä lähde ellei tykkää litkiä pelkkää mari naadia.

Kana vräppi on siis sika helppo valmistaa jos tunnistaa milloin kana on kypsää. Voitele vaan lettu kastikkeella sisä puolelta ja iske kaikki täytteet väliin. Tässä ei kannata haukata liian suurta palaa: jos koittaa ahtaa kaikki täytteet sinne omaan lettuun niin arvaappa vaan meneekö se enää rullalle ollenkaan ?

Hesessä ne saa täytteet pysymään sisuksissa mutta onpahan sika-pieni vräppikin.
Sitten kun olet saanut tortillat suunnilleen rullalle niin iske ne pellille ja pistä uuniin. Uunissa tortilla jähmettyy kivasti, pysyy kasassa ja lisäksi juusto sulaa sinne väliin nam nam. Sitten paiskaa se lautaselle ja työnnä naamariisi. On muuten hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti