Porkkana keitto. Tarjoilu ehdotus: lautaselta ja sämpylää kanssa! Kuva vääristää värityksen tässäkin tapauksessa. |
Tarvitset:
50g voita
4rkl lipstikkaa hienonnettuna (oisko joku mauste?)
2 salotti sipulia (ilmeisesti joku sipulin ala laji?)
2 perunaa
½kg porkkanoita
8dl kanalientä (kiehuvaa vettä ja sinne sitten kana liemi kuutio)
1dl kuohu kermaa
suolaa ja vasta jauhettua musta pippuria
Voi sulatetaan lipstikan kanssa esimerkiksi vaikka kattilassa. Kaikki muut aineet voi pilkkoa sillä aikaa kun ne kiehuu. Kattilaan heitetään kaikki sekaisin ja sitten äkkiä kansi kiinni ja annetaan hautua 10 minuuttia jos malttaa. Muista sekoittaa tai se hitsaa pohjaan kiinni! Sitten kun on mennyt aika kauan aikaa niin heitetään kana liemi joukkoon ja annetaan sen taaaas hautua kunnes se on valmista tai kunnes nälkä voittaa. Keitto pitää sitten vielä soseuttaa. Minun äiti käytti sauva sekoitinta mutta sinun äiti voi käyttää mitä ehtii. Sitten taas kuumennetaan se keitto ja laitetaan sinne kermaa ja suola ja pippuri kanssa. Sitten se annostellaan lautaselle, ja minun äiti vielä koristelikin sen persiljalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti