keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Porhojen tiikeri kakku

Aina silloin tällöin kylään tulee ruoka valioltaan rajoittuneita henkilöitä ja heille on ihan kohteliasta olla jotain tarjottavaa. Tämä kakku on paranneltu versio tiikeri kakusta ja se sopii myös heille, jotka eivät vehnää suostu syömään maha ongelmiin vedoten. Kuten Sperm Cake, tämäkin resepti on helpompi kahdestaan. Toinen voitelee vuuan ja toinen tekee kaiken tärkeän.

Tarvitset:

150 g voita tai markariinia
2 ½ dl sokeria
3 keltuaista
3 dl kluteenittomia jauhoja
1 tl leivin jauhetta
1 dl kermaa tai maitoa
3 valkuaista
1 ½ rkl kaakao jauhetta
1 tl vanilja sokeria

Voitele aivan tavallinen rengas vuoka. Silikooni vuoka on edelleen havaittu tyhjän päiväiseksi koska tämän reseptin kanssa saa kikkailla aivan tarpeeksi muutenkin. Vaahdota rasva ja sokeri.

Ota keltuaiset ja valkuaiset esille. Jos et löytänyt kaupasta valmiiksi eroteltuja keltuaisia ja valkuaisia, joudut erottelemaan ne keski kokoisista kana munista itse. Tämän ei pitäisi olla vaikeaa, mutta voit joutua harjoittelemaan sitä muutamalla munalla etu käteen. Lisää vaahtoon keltuainen kerrallaan ja vatkaa kunnes seos on tasaista. Yhdistä jauhot ja leivin jauhe ja sekoita ne vaahtoon vuoro tellen kerman tai maidon kanssa. Sitten pitää vatkata valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaaminenhan onnistuu mainiosti käsi pelillä kuten aina ennenkin.

Nyt tulee tarkka paikka, sillä tässä kohtaa resepti alkaa muistuttaa avaruus tiedettä. Ota 1/3 taikinasta erilleen johonkin toiseen kulhoon (ei niin väliä, mikä astia on kyseessä kunhan on joku, joka tiskaa lopuksi) ja mausta taikina kaakaolla ja vanilja sokerilla. Nyt sinulla on kahden laista taikinaa, tummaa ja vaaleaa. Alku peräisessä ohjeessa kehotettiin kaatamaan taikinaa, mutta omien havaintojeni pohjalta voin kertoa, että kaataminen ei tule kysymykseen sillä taikina muistuttaa liisteriä. Sen sijaan KAUHO vaaleaa taikinaa vähän vuokaan ja siloittele se tasaiseksi. Sitten tee vuokaan kerros tummasta taikinasta ja taas vaaleasta. Tee näin kunnes taikinat loppuvat.

Paista kakkua uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Vanha kunnon hammas tikku kikka sopii kakun kypsyyden testaamiseen jos sellaisia sattuu olemaan. Älä kumoa kakkua heti kuumana, ettet polta sormiasi ja sitä on muutenkin kivenpi syödä jäähtyneenä ettei kieli pala. Tarjoa Plus maidon kera sillä porhot eivät juo tavallista maitoa.
Porhoillen, Ansku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti