Tämän reseptin keksinmekin melkeimpä omasta päistämme. Piti vähän mukailla valmista reseptiä mutta tästäpäs tulikin parempi. Se on hyvää sekä kylmänä ja lämpimänä ja on myös rasvaista eli ravitsevaa. Jos tykkäät suklaasta niin tykkäät tästäkin kakusta. Alku peräinen resepti oli Suussa sulava suklaa kakku, mutta nimettiinkin tämä sperm cakeksi. Koska näyttää ihan sille. Mutta maistuu parenmalle.
Kakun valmistukseen tarvitset:
2 ihmistä (toinen sekoittaa ja toinen pitää kulhosta)
200 g tummaasuklaata
200 g markariinia
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakao jauhetta
1,5 dl vehnä jauhoja
1 tl leivin jauhetta
Kuorrutus
150 g valko suklaata
1 dl kermaa
Ensin näkin on pakko sanoa että silikooni vuoka on aivan yli arvostettu ja turha koska ihan yhtä hyvää tulee tavallisessa vuuassa. Samoin pakko sanoa että korppu jauhoa ei ainakaan tarvi mutta kannattaa sentään voidella se vuoka.
Sulata suklaa ja markariini kattilassa. Vispaa kädellä (koska teho sekoitin on turha) munat ja sokeri vaahdoksi. Aina sanotaan että pitäisi muka olla kuohkeaa mutta oikeasti ei edes tarvi. Kannattaa vispata lavuaarissa, jossa ei mielellään ole kovin paljon tiskejä. Ala asennossa kivenpi vispata niin ku kaikki tietää.
Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa rasva seos. Kaada kaakao jauhe jauhojen sekaan (aivan turhaa alkaa kyllä siivilöimään koska ne menee kuitenkin sekaisin???) ja sekoita jauhot keskenään. Lappaa kaikki jauho taikinan sekaan. Helpointa on kun toinen kaataa jauhoa ja toinen sekoittaa. Kippaa koko hoito vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Kakku on uunissa sika kauan niin ehdit kyllä syödä oikeeta ruokaa tässä välissä. Jätä tilaa kakulle!
Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa mutta älä keitä. Lisää sekaan suklaa. Sekoita niin kauan että kuorrutus on tasaista. Kakun nimen mukainen ulko muoto saavutetaan kun ei tosiaankaan anneta kakun jäähtyä eikä myöskään kuorrutteen vaan heitetään lasti vaan siihen päälle. Siitä se sitten leviää lautaselle ja vähän kaikkialle niin ku pitääki.
Ja eikun herkuttelemaan! Me aineskin tykättiin mutta meillä onkin hyvä maku.
Aivan mahtavat ohjeet! Kiitos näistä!
VastaaPoista