tiistai 22. maaliskuuta 2011

Chili Con Carne

Tarvitset: 

1 paketti jauhelihaa (jos olet porho niin 100% nautaa suoraa myllystä) -2€
1 purkki papuja tomaattijutussa -0,70€
1 sipuli -0,20€
Mausteita (kuten chili)
Riisiä (en tiedä, äiti osti)

Kuten kaikki kokkaus myös chili con carnen kokkaus tapahtuu päätöksellä tehdä chili con carnea. En mene yksityisyyskohtiin kuten ainesten ostaminen, mutta itse tekeminen on hyvä aloittaa paistinpannun tiskauksella. Muita astioita ei välttämättä tarvitse tiskata, sillä lautasia yleensä on joka taloudessa tarpeeksi. Paistinpannua tiskaamalla saa heti mukavasti tekemisen meininkiä siihen hommaan.

Paistinpannun ollessa puhdas se asetetaan huolellisesti levyn päälle ja levy laitetaan vitoselle. Sitten pilkotaan salamannopeasti sipulit, johon on 2 eri syytä. Syy #1 on että paistinpannu lämpenee yllättävän nopeasti ja syy #2 että toisin kuin Chuck Norris joka saa sipulin itkemään, sinulla vaikutus voi olla vastakkainen jos olet hidas pilkkoja.

Kun olet PAISTANUT hetken sipuleita (kuulottaminen on typerä sana) siirryt jauhelihan pariin ja siirrät sen sipuleiden päälle. Jauhelihaa ei kannata missään tapauksessa jäädyttää ennen ruoanvalmistusta tai sen joutuu sulattamaan tässä vaiheessa. Jauhelihojen allessa olla kypsiä, lisätään mausteita, jos on lihaliemukuutio niin laita 0,5desiä vettä ja se sekoita se sekaan. Sitten otetaan käteen papupurkki, avataan se ja lisätään joukkoon. Papupurkkia avatessa on 50% riski että se roiskahtaaa päälle, joten kannattaa olla varovainen että ei käy niinkuin itselleni.

Näillä main tai vähän ennen kannattaa laittaa riisi porisemaan. Sitten jauhelihapapusekotusta voi maustaa lisää, ja täytyy laittaa chiliä koska se on ruuan nimessäkin, itse laitoin lisäksi sweet chili saucea (tapasco ois varmaan parempi) ja vähän sitruuna tiivistettä, mutta sen tein ihan läpän elkein. Laitoin myös vähän ketsuppia että väristä tulisi punaisempi. Riisit kannattaa jättää vähän altenteksi, koska tarkoitus ei ole tehdä puuroa.

Salaatiksi valitsin tomaatin, jos olet tyttö tai joku alternative poika niin pilko se paloiksi, muussa tapauksessa syö sellaisenaan. Juomaksi sen sijaan valitse joko vesi tai jokaisen ruuan kanssa sopiva vaihtoehto, eli kalija. Jälkiruuaksi sopii esimerkiksi sperm cake.



Kiitokset At0m1lle maukkaasta reseptistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti