keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Jämä salaatti

 Joskus käy niinkin ikävästi että iskee kamala nälkä ja jää kaappi on tyhjä ja samalla tajuat että miehesi on jossain ja ulkona sataa ja kuka kävelee sateessa muka prismaan ??? Silloin ei auta muu kuin ottaa oma silmä käteen ja katsella ympärilleen että mitäs tänään syötäisiin.   
Itselleni kävi juuri tällä tavalla mutta ei hätää. Joka kodin jää kaapista löytyy pakosti jotain syötävää jos ei ole kulinaristi tai muuten vaan porho. Eli ei saa olla nirso ja mielellään ei erikois ruoka valiota myöskään. Herkullisen, tai ainakin syömä kelpoisen, jämä salaatin valmistukseen tarvitset seuraavaa:

Salaattia (niin paljon kuin on)
Ehkä tomaattia ( jos löytyy)
Sipulia (paljon. Peitää kaikki muut maut)
Mitä tahansa muuta syötävää ( minulla oli suola kurkkua ja keski kokoinen kana muna)

Silppua siis salaatti ja paloittele tomaatti ja suikaloi sipuli ja heitä kaikki astiaan. Tämä on niin kutsuttu salaatti pohja jonka päälle sitten laitetaan kaikki jämät. Minä löysin kaapista suola kurkkuja toissa joululta sekä viikko sitten vanhaksi menneen kana munan. Suola kurkut siis säilyy ikuisesti ja kana munankin voi syödä ihan hyvin jossei se haise!

HUOMIO! Nyt tulee tarkka kohta: Muista hyvä ihminen keittää kovaksi se kana muna! Ei riitä viisi minuuttia. Luulin että riittää ja huonostihan siinä kävi. Kannattaa myös vähän katsoa niitä suola kurkkuja onko nekään varmasti hyviä.   
Heitä vaan kaikki ainekset kasaan ja jos sinulla on todella voimakkaan makuista salaatti kastiketta niin se on aina hyvä kun kyse on tällaisesta yli jäämä ruuasta. Harva kastike tosin sopii suola kurkun kanssa.

Tarjoile mahdollisimman kauniilta lautaselta ja pistele poskeesi. Älä tarjoa miehellesi. Pitää sinua säälittävänä tai laiskana tai jopa molempina. Bon apetiit!
Aurinkoisenpia päiviä odotellen, Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti