perjantai 8. maaliskuuta 2013

Vattumainen viettelys

Tervehdys kaikille lukijoille!

Hiivaiset leipurit ovat viettäneet viime aikoina kovin hiljaista eloa hiivan suhteen. Tänään vietetään naisten päivää, jonka kunniaksi leivoin koko päivän yksin kotona. Juuri tänään luin, miten vähentyneet koti työt näkyvät naisilla helposti liika-kiloina. No, enää ei ole sitä vaaraa; sen verran on hellan äärellä heiluttu tänään. Lisäksi käytin leivonnaisiini lähinnä marjoja, joten lihomisen vaara on käytännössä olematon ja voin syödä kaiken itse (ukostahan ei tunntetusti ole koskaan ollut mitään apua tässä asiassa).Juhlikaamme naisten päivää näillä herkullisilla vadelmaisilla leivoksilla, joihin tarvitset:

POHJA:

200 g voita
3 munaa
2 dl sokeria
3½ dl vehnä jauhoja
2 tl leivin jauhetta
3 tl vaniliini sokeria
400 g pakastettuja vadelmia

TÄYTE:

n. 2 dl vattu hilloa
360 g appelssiini tuore juustoa
2 dl tomu sokeria
250 g maito rahkaa

Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauho seos ja jäähtynyt rasva vuorotellen muna-sokeri vaahtoon. Heti kun näin reseptin, totesin että voita on ihan liikaa. Jätin 50 grammaa pois ja tulos on varsin kuivakka. Mitä tästä opimme: ei pidä koskaan lähteä muuntelemaan reseptiä omin päin!!

Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi leivin paperilla vuoratulle pellille. Ennen kuin avaat vadelma pussit, murskaa jäisiä vattuja pienemmiksi kädellä. Ripottele vatut taikinan päälle. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Tässä vaiheessa huomasin, ettei minun vattuni riitä, mutta korvasin sen suuremmalla määrällä laastia.

Leikkaa jäähtynyt levy puoliksi. Levitä toisen puolikkaan päälle hillot. Sekoita tuore juusto, tomu sokeri ja maito rahka keskenään notkeaksi kuorrutteeksi ja tursota sitä vatuille. Nosta toinen pohja levyn puolikas nurin perin täytteen päälle ja kuorruta pinta tasaisesti.

Leikkaa paloiksi ja jos jaksat kikkailla (ja jos hilloa riittää, minulla ei) niin tee vielä leivosten pintaan sydämmen muotoiset koristeet. Hauskaa naisten päivää vielä kaikille, kyllä vattu maistuu näin juhla päivänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti