perjantai 27. syyskuuta 2013

Tortilla lasanje

No niin ja hei vaan kaikki blokin lukijat!


Tässä ei ole viimeaikoina oikein ehditty mitään leipomaan saatikka kokkaamaan, mikä johtuu ihan vaan siitä että on meillä Anskun kanssa muutakin elämää ! No koska näette varmaan kaikki nälkää jo siellä niin tässäpä tulee nyt yksi oikein erin omainen ja nopea ruoka ohje. Elikkäs: Tortilla lasanje ! Ihan niinkuin lasanje paitsi että lasanje levyjen tilalla tortilla lettuja ! Siitä tulee siis tuo nimi.

Minä opin tämän ruuan minun äitiltä mutta tietenkään en muistanut kysyä että miten se tehdään. Menin prismaan ihan kylmiltään. Tässä seuraa hyvä vinkki kaikille: Jos et muista tai tiedä tai ole ikinä kuullutkaan miten tehään lasanje, niin mene prismaan ja katso kastike purkin kyljestä se resepti ! Minun käteen valikoitui valko kastike purkki ja voi että oli helppoa. Piti vaan ostaa jauhe lihaa ja muutama dolmio kastike purkki ja ei kun sekaisin. Ei voi epä onnistua .

Eli Marin äitin kuuluisaan Tortilla lasanjeen tulee:

700 krammaa jauhe lihaa
1 purkki punaista domio kastiketta
1 purkki valkoista dolmio kastiketta
Tortilla lättyjä
Jos tekee mieli tässäkin päteä niin juusto raastetta päälle. Tosi hifistelijä raastaa juuston salee itte.

No sitten vaan paistetaan jauheliha ja punainen kastike joukkoon. Sitten ladotaan päällekkäin vuokaan jauhe liha kastike setti, valko kastike ja tietty ne tortilla letut. Sitten uuni 200 asteeseen ja koko komeus sinne sisään. Ja HUOMIO NYT. Jos menet suihkuun ja sanot sun ukolle että vahtii sitä ruokaa, niin muista korostaa että ottaa sen ulos jos se meinaa palaa ! Minä en tiedä yhtään että kauanko sen kuuluu olla uunissa koska olin tosiaan suihkussa noin 45 minuuttia. Että ei ainakaan sitä pitenpään kannata paistaa.

No hyvää tuli joka tapauksessa. Laitanpa tässä kuvan. Ja ei kun vaan herkuttelemaan! Kakku lapiolla on hyvä ottaa myös lasanjea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti