tiistai 31. heinäkuuta 2012

Kesäinen piimä kakku

Joskus tuntuu siltä että leivonta olisi ihan hanskassa jos ei koko ajan itsestä riippumattomat tekijät vastustaisi. Tällä kertaa lomailin minun äidin ja isän luona ja käytin oitis hyväkseen heidän omalla maallaan kasvavia mansikoita kaiken näköisiin leivonta kokeiluihin. Äidillä oli myös vanhaksi mennyt kerma purkki joka nyt piti hyödyntää piimä kakun muodossa. Nimi on tosin hieman harhaan-johtava sillä ei tämä kakku ole piimää nähnytkään. No ensimmäinen mutta tuli siinä että äidin resepti on vuodelta nahka ja karva ja silloin on käytetty desinmitan sijasta kahvi kupillisia. Tästä syystä oman kakkuni mitta suhteet ei nyt varmaankaan ole aivan kohdallaan.

Johan tuosta näkee että paisto tulos on aivan kummallinen.

Toinen mutta tuli äidin upo uudesta ja uutuuttaan kiiltelevästä uunista joka paistoi koko komeuden miten sattuu. Se siirsi taikina massan vuuan reunoille ja keskelle tuli tyhjä kuoppa. Kaakusta tuli kiven kova pinnalta mutta sisältä arvaatte varmaankin vähän raaka. Loppujen lopuksi selvisi ettei se ihan yksistään uunin vika ollut. Syyllinen oli vuoka joka oli valuttanut rasvat pihalle ja eihän oo ihme että paisto tulos oli keskin kertainen. Mutta! Ei hätä ole tämän näköinen. Laitoin vaan paljon mansikoita ja banaania pinnalle viiden sentin kerma vaahto kerroksen päälle niin saatiin se syötyä.

Paljon vaan kermaa ja marjoja päälle niin kukaan ei huomaa mitään.
Lopuksi voi sitten olymppialaisten henkeen koittaa hikoillen hinkata uunia puhtaaksi. Minulla on vielä projekti kesken kun ei oo kunnon ainetta millä kuonat irtoaisi eikä äidin uutta uunia viitsi heti naarmuttaa pilalle. Jos nyt tämän päivän aikana...


2 kommenttia:

  1. Hih, hyvä Ansku, kyllä se siitä! :D

    VastaaPoista
  2. Todella hyvän näköinen uuni sinun äidillä! Ja hienosti olit peittänyt kakun keskellä olevan kraaterin herkuilla. Totta on että kaikki leivonnassakohdattavat vastukset johtuvat ulko puolisista tekijöistä kuten äideistä ja heidän uuneistaan !!

    VastaaPoista