tiistai 12. kesäkuuta 2012

Tiistai ilta päivän manteli muhvinsit

No oli palkka päivä ja teki mieli jotain erityistä ja oli kerrankin varaa valko suklaaseen. Lindalla oli vanha muhvinsi resepti mitä hän oli kokeillut muutamaan kertaan mutta aina vähän epä määräisin tuloksin. Onneksi Linda sai apuihinsa hiivaisen leipurin ja opeteltiin muutamia leipomisen perusteita. Ensinnäkin

1. Se munan vatkaamien! Kaiken aa ja oo. Pitää tulla kuohkeata. Jos ei vispaa tarpeeksi pitkään niin turha odottaa nättejä muhvineja.
2. Ensin puuhaillaan kosteiden parissa, sitten vedetään mukaan kuivat. Kuivia aineita ei saa kuitenkaan enää vatkata, nyt pitää ollakkin löysää.
3. Älä availe sitä uunia kaiken aikaa! Lämpö karkaa ja kuohkeus sen mukana.
4. Ne silikoonivuuat. Olenko kertonut miten yli arvostettuja? Tuli todettua tälläkin kertaa.

Nyt kun Lindalla oli leipomisen alkeet hanskassa niin lähdettiin toteuttamaan reseptiä joka kuuluu näin:

2 munaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnä jauhoja
2 tl leivin jauhetta
1 tl vaniljiini sokeria
1,5 dl voi sulaa
manteli rouhetta
valko suklaata

Vatkaa munaa ja sokeria kunnes vaahtoaa. Lisää varovasti joukkoon sulaa voita (Matemaatinen onkelma: voi sulaa, kun sen lämmitää, mutta paljonko voita lämitetään jotta saa 1,5 desi litraa sulaa voitta??) ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.

Nyt näyttää siltä että uunissa, vuuassa ja reseptissä on vika kun ensiksi ne ei paistunut ollenkaan ja sitten ihan liikaa. Kumma juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti