sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Suklaa muffinsit

Jaaha täällä ollaankin sitten porukalla pohdiskeltu meidän plokin pitäjien kirjoittamis taitoja? Ja koulun käymisestäkin oli jotakin puhetta? No vastauksena kyseiseen kysymykseen nyt on kyllä jääny eskarit väliin minullakin. En jaksanut käydä edes kakkos luokkaa niin se on varmaan jo siinä vaiheessa lähtenyt tämä kirjoitus taidon taso tippumaan. Mutta! Minkäs sille mahtaa että leipominen on suuri into-himoni edelleen ja minusta on reilua jakaa hyviä kokemuksia muillekkin.
Oho tuli väärä kuva mutta eikai se haittaa.
Tällä kertaa leivoin taas muffinseja. Syitä oli kaksi. 1. Halusin leipoa. 2. Jää viileä kaapissa nökötti piakkoin vanhaksi menevä kerma viili purkki kuka oli pakko hyödyntää tai heittää menemään. Oikein hyviä muhvinsseja tuli, vaikka alku-peräis-reseptissä ei koko kerma viiliä edes ollut!

Tarvitset:

4 dl venhä jauhoja
1 rkl leivin jauhetta
1 ½ dl kaakao jauhetta
½ tl suolaa
2 munaa (kanan)
2 dl ruoko kide sokeria (??? ihan hyvää tuli tavallisella Talous sokerilla)
100 g voi sulaa
2 dl maitoa
1 dl rahkaa (tällä kerralla tein kerma viiliin ja varmaan yhtä hyvää)

Siivilöi jauhot, leivin jauhe, kaakao ja suola kulhoon. Tai ole siivilöimättä niinkuin minä ja varaudu jauho paakkuihin valmiissa mufinsseissa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi (Huom. ERI KULHOSSA!) ja lisää tähän voi, maito ja rahka tai se vanhentuva kerma viilin jämä. Sekoita kuivien aineksien sekaan varovasti, vaikka ei se pilalle mennyt kovemmillakaan otteilla.

Tämä on vaan perus resepti suklaiselle mufinssille. Nyt voit lisätä taikinaan makusi mukaan vaikkapa suklaa paloja, pähkinöitä tai vaikka omenaa. Itse olin vähän laiskalla tuulella enkä lisännyt mitään extraa. Ja silti tuli ihan hyviä. Jaa taikina muhvinsi vuokiin ja paista 175 kuumassa uunissa 15-20 minuuttia.
Ilman paperi vuokia onnistuu hyvin! Mutta silloin tarvitset ihan muffinsi vuokan.
Olinpa hämmästynyt miten helposti valmiit kuppi kakut irtosivat vuokasta vaikka ei niillä ollut paperisia vuokia allansa! Hyvä niksi siis kaikille ettei käy niin että vahingossa syö sen paperin kanssa niin kuin viimeksi kävi. Nauti aamu palana, väli palana tai ilta palana kunnes muffinssit loppuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti